Aktivnosti

Razvijanje kreativnosti kroz radionice pomaže djeci i mladima da razumiju svijet oko sebe, kroz svoja lična iskustva i ideje. Kreativnost je povezana sa razvojem fleksibilnog ponašanja, razvojem samodiscipline i predanosti radu kao i jačanjem osjećaja nezavisnosti. Kreativnost razvija bitne vještine: Uvažavanje različitih pogleda na svijet i sopstveno okruženje, saradnju, koncentraciju i fokus na aktivnosti koje se obavljaju, zdravu komunikaciju, stvaranje prijateljskih odnosa, imaginaciju iIi produkovanje ideja, samostalnost u razmišljanju, inicijativu, interakciju, timski rad, fizičku aktivnost i psihomotorno uvježbavanje, optimizam i uživanje u onome što se radi, rješavanje problema.

U našim prostorijama možete usmjeriti svoja interesovanja na:

Aktivnosti koje organizujemo imaju za cilj:

  • uključivanje djece i mladih bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo kakvu drugu različitost, djecu i mlade iz ugroženih zajednica u kreativne igre, radionice, plesove, sportske aktivnosti koje razvijaju vještine i vrijednosti kod djece i mladih ljudi.
  • razvijanje samopouzdanja, veće svjesnosti o sebi, vjeru u sebe i sopstvene mogućnosti, osjećaj da su prihvaćeni i da su dio društva što doprinosi pozitivnim promjenama u društvu.